Çocuklarla Doğru İletişim Nasıl Kurulur Temalı Seminer

Haber Tarihi :   03.01.2023

Okulumuzda Sosyal Pedagog Gazi ZAN’ın konuşmacı olarak katıldığı  “Çocuklarla Doğru İletişim Nasıl Kurulur” temalı seminer düzenlendi.

Seminere Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, okulumuzun akademik ve idari personeli katıldı. Zan konuşmalarında çocuklarla doğru iletim kurmanın yolları hakkında bilgiler verdi. ZAN çocukla etkili iletişimin temelinin tatlı dil ve güler yüzle başlandığını çocukla iletişimi sürdürürken çocuğun göz hizasına inilmesi gerektiğini ve çocukla göz kontağı kurmanın gerekli olduğunu çünkü bu sayede iletişim kuran kişinin çocuğa değerli olduğunu hissettirdiğini ve çocuğun anlaşıldığını hissetmesini sağladığını. Bu davranış sayesinde de, çocuğun hem kendine olan güvenini kazandığını hem de iletişim kurduğu yetişkin ile olan ilişkisini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Daha sonra Sayın ZAN öğrencilerin mesleki anlamda kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiğinden bahsetti ve öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevapladı.

Program sonunda Okul Müdürümüz Doç.Dr. Recai ZAN, Sosyal Pedagog Gazi ZAN’a teşekkür belgesi takdim etti.