Genel Tanıtım


Tanıtım

Meslek Yüksekokulumuz Cumhuriyet Üniversitesine bağlı olarak 1995 yılında kurulmuş ve 1998 eğitim – öğretim yılında Besicilik ve Bahçe Ziraatı Bölümleri ile eğitime başlamıştır. Okulumuzda 2001 yılında Süt ve Süt Ürünleri ve Seracılık, 2003 yılında Su Ürünleri,  İşletme ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 2005 yılında Maliye, 2006 yılında Peyzaj ve Süs Bitkileri, 2008 yılında Gıda Teknolojisi, 2009 yılında Pazarlama, 2010 yılında Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, 2017 yılında Çocuk Gelişimi Programları açılmıştır. 2021 yılında ise Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı açılmış ve öğrenci almaya başlamıştır.

Meslek Yüksekokulumuzda Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ve Çocuk Gelişimi programlarında  eğitim - öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Okulumuzda eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesine yönelik kullanılan 13 adet derslik ve uygulama derslerinin kalitesini artırmaya yönelik ise yakın zamanda fiziki şartları güçlendirilmiş bir adet araştırma laboratuarı ve bunun dışında bir adet bilgisayar laboratuarı ve bir adet tam donanımlı drama odası mevcuttur.

Ayrıca yine okulumuzda öğrencilerimiz için, öğrenci yemekhanesi, kantin ve kütüphane de bulunmaktadır.

Yukarı