Tanıtım

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

Program Hakkında; Çocuk Gelişimi Programı’nın amacı, normal gelişim gösteren çocukların yanı sıra, özel eğitime gereksinim duyan, korunmaya muhtaç ve hasta çocukların erken yaşlardan itibaren her alandaki gelişimlerini (bilişsel, dil, motor, sosyal-duygusal alanlar ve öz bakım becerileri) izleyip, eğitimlerini üstlenebilecek, çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış meslek elemanları yetiştirmektir.

Bu amaç doğrultusunda hem kuramsal, hem de uygulamalı bir eğitim programı çerçevesinde çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet götürecek ‘’Çocuk Gelişimi Elemanları’’ yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapılır.

Çocuk Gelişimi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi okulların okul öncesi eğitim merkezlerinde, anasınıflarında,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı gündüz bakımevleri, çocuk yuvaları ve kreşlerde,

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde,

Hastanelerde çocuk kliniklerinin oyun odalarında çalışabilmektedir.

Çocuk Gelişimi (Ön Lisans) Bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile Hangi Lisans Bölümlerine Geçiş Yapılabilir?

Çocuk Gelişimi (lisans)

Okul Öncesi Öğretmenliği