Genel Tanıtım

Tanıtım

Meslek Yüksekokulumuz, bilgi çağı ve çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Cumhuriyet Üniversitesine bağlı bir kuruluş olarak 1995 yılında kurulmuştur. 1998 eğitim – öğretim yılında Besicilik ve Bahçe Ziraatı Bölümleri ile eğitime başlamıştır.  2001 yılında Süt ve Süt Ürünleri ve Seracılık Bölümleri – 2003 yılında Su Ürünleri, İşletme Ynetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümleri-2005 yılında Maliye, Et Endüstrisi Bölümleri-2006 yılında Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü – 2008 yılında Gıda Teknolojisi Bölümü – 2009 yılında Pazarlama Bölümü-2010 yılında Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret Bölümleri – 2017 yılında Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü açılmıştır. Meslek Yüksekokulumuz Maliye – Bankacılık ve Sigortacılık – Gıda Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi programları ile 16 akademik, 10 idari, 6 şirket çalışanı ve 495 öğrencisi ile eğitim - öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz toplam kapalı bürüt alan 3295 m² olup 760,69 m²(net m² olarak) toplam derslik alanı, 117 (m² net m² olarak) toplam laboratuar alanı 88,31 m² konferans salonu bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz tek binadan oluşmaktadır. Binamız zemin ile birlikte 3 katlı olup, binanın 3. katın idari kısmında; Müdürlük, Yüksekokul Sekreteri, Yazı İşleri, Öğrenci İşleri, İdari ve Mali İşler, Arşiv Odası, Depo, Çay Ocağı, akademik kısmında da; Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Gıda İşleme Bölümü, Dış Ticaret Bölümü, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümlerinin Öğretim elamanı odaları ve Depo, bulunmaktadır. İkinci katta toplam 11 derslik, Bilgisayar Laboratuarı, Hizmetli odası, Hizmetli deposu ve yangın merdivenine açılan alan bulunmaktadır. Zemin katta sağ taraf da 2 adet derslik, Konferans salonu, Kütüphane, Sistem odası, Mescit olup, sol taraf da 1 adet derslik, Laboratuar, Güvenlik, Yemekhane, Kantin, kalorifer dairesi bulunmaktadır.