Çocuk Gelişimi Bölümü 2.Sınıf Öğrencileri Materyal Geliştirme Dersinde Uzaktan Eğitim Uygulaması ile Amigurumi Çalışması Bebek ve Parmak Kukla Yaptılar.

Haber Tarihi :   02.08.2021

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2.Sınıf öğrencileri Materyal Geliştirme dersinde uzaktan eğitim uygulaması yolluyla örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan amigurumi çalışmaları ile bebek ve parmak kukla yaptılar.

Ders sorumlusu Öğretim Görevlisi Ömer Süha KILIÇ oyuncağın çocukların bebeklik döneminden itibaren bilişsel, ruhsal ve motor gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu, çocuklara alınacak oyuncakların da bazı özelliklere sahip olması gerektiğini bu özelliklerin başında da oyuncakların çocuğun gelişim seviyesine uygun olması, içerisinde kimyasal madde barındırmaması, temizlenebilir olması, çocuklarda yutma, batma, kesme gibi tehlike oluşturacak özelliklerinin olmaması gerektiğini bu temel özelliklerinse sık iğne tekniği kullanılarak yapılan amigurumi çalışmaları ile yapılan oyuncaklar ile sağladığını bu sebeple çocuk gelişimi bölümünde okuyan öğrencilerin bu faydalı oyuncakların yapımını bilmeleri gerektiğini söyleyerek öğrencilerin bu sanatı öğrenmeleri için çalışmalarda bulunmuştur.

Bu amaçla örgü tığı ve sık iğne usta öğreticisi Muazez Kaleli’den yardım alarak bu tekniği öğrencilerin öğrenmesini sağlamıştır. Usta öğretici Muazzez Kaleli Teams Yoluyla öğrencilere tekniğin inceliklerini anlatmış, nasıl yapıldığını kendisi gösterip öğrencilerin yapmalarını isteyerek, öğrencilerin yapamadıkları noktaları tespit edip eksiklerini tamamlayarak bu teknikle öğrencilerin bebek ve parmak kukla yapmayı öğrenmelerini sağlamıştır.