Hatay'da Yavru Kaplumbağaların Denizle Buluşmasına Okulumuz Personelinin Katkısı

Haber Tarihi :   20.08.2023

Deniz kaplumbağaların önemli üreme alanlarından Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde yumurtalarından çıkan yavrular, sabahın erken saatlerinde uzmanların ve gönüllü öğrencilerin açtığı yuvalarından çıkıp Akdeniz'in mavi sularıyla buluştu.

Yavru Kaplumbağaların Denizle buluşması faaliyetine katkıda bulunan Okulumuz Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bektaş Sönmez, "Deniz kaplumbağaları 'chelonia mydas' ve 'carretta caretta' alan koruma çalışmaları mayıs ayında başladı . Samandağ kumsalını uzun yıllardır takip ve izlediklerini belirten Sönmez, "Bu yuvaların koruma çalışmalarını yapıyoruz. Koruma çalışmaları arasında kıyı erozyonu, yuvaların su altında kalması, çakal, tilki gibi yırtıcı hayvanlar tarafından yuvaların tahrip edilmesi, ışıklı alanlardaki yuvalardan çıkan yavruların ters yöne gitmesi deniz kaplumbağalarının karşılaştıkları sorunların başında geliyor. Bu çalışmalar Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği işbirliğinde yapılıyor" dedi.