Okulumuz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bektaş SÖNMEZ’in Başarısı

Haber Tarihi :   09.12.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) TÜBİTAK 2209-A Projeleri’nde başarı sağlayan akademisyenler ve öğrencilere  Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından teşekkür belgesi verildi. Okulumuz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Betaş SÖnmez'de "Samandağ Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) Yuvalarında Embriyonik Ölümlerin Bakteri Florası İle İlişkisinin Ekolojik ve Metagenom Yöntemlerle Araştırılması" adlı proje ile teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

SCÜ Çok Amaçlı Salonda düzenlenen programa, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, dekanlar, müdürler, TÜBİTAK 2209 A Projeleri’nde başarı sağlayan akademisyenler ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yıldız, “TÜBİTAK’ın yapmış olduğu projelerde her geçen yıl büyük bir aşama kaydediyoruz. Toplamda kabul edilen 107 projemiz var. En çok projesi kabul alan fakülte ise Fen Fakültemiz. Buradan özellikle Fen Fakültemizi ve Dekanımız Prof. Dr. İdris Zorlutuna başta olmak üzere tüm kabul alan hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Akademisyenler adına konuşan Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Sayın, “2020 yılı öncesinde sadece birkaç projeyle TÜBİTAK 2209-A’ya başvuru yapılırken, 2020 yılında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven öncülüğünde 36 proje ile başvuru yapılmış ve bunlardan 33’ü desteklenmeye layık görülmüştür. 2022’de ise proje sayımız 107’ye ulaşmış ve bu sayı katlanarak artıyor.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler adına söz alan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencisi Bilge Nur Yertel, projelerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Yıldız’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Sonrasında TÜBİTAK 2209-A Projeleri’nde başarılı olmuş akademisyenler ve öğrencilere, başta Rektör Yıldız olmak üzere, Rektör Yardımcıları ve diğer katılımcılar tarafından plaket verildi.

Yukarı